Volledig scherm
© AFP

CL-duel met Club Brugge in gevaar voor Neymar na dijbeenblessure

Neymar moest vandaag al in de twaalfde minuut van de vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Nigeria (1-1), in Singapore, geblesseerd het veld verlaten. De PSG-aanvaller had last van de linkerdij.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© EPA

Neymar liep de blessure in de achtste minuut op bij een versnelling. Hij bleef vervolgens nog even op het veld, maar liet zich toch vervangen door Philippe Coutinho. De Braziliaanse sterspeler, die zijn 101ste interland speelde, zat daarna op de bank met een ijszak.

De blessure is vooral slecht nieuws voor PSG. Neymar was er sinds zijn terugkeer in het elftal half september erg belangrijk met vier goals in vijf wedstrijden. Hij lijkt ook zeer twijfelachtig voor de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge, op dinsdag 22 oktober. De Braziliaan was de eerste twee speeldagen van het kampioenenbal nog geschorst.

Volgens de Braziliaanse teamarts had Neymar geen pijnklachten. De achterkant van zijn dijbeen voelde wel een beetje “ongemakkelijk” aan. Daardoor liet Neymar zich al snel vervangen. Bij zijn Franse club zal de medische staf hem komende week nader onderzoeken.

Brazilië kwam in de 35ste minuut op achterstand door een goal van Joe Aribo. Kort na de rust schoot Casemiro de ploeg van bondscoach Tite op gelijke hoogte. Bij Nigeria speelde Haarlemmer William Troost-Ekong de hele wedstrijd mee. 

De vervanger van Neymar was Philippe Coutinho. Ajacied David Neres was door bondscoach Tite niet opgeroepen voor het tweeluik in Singapore. 

Brazilië stelde vorige maand in oefeninterlands tegen Colombia (2-2) en Peru (0-1) ook al teleur.

Volledig scherm
© AFP

Argentinië slacht Ecuador

Argentinië versloeg Ecuador in een oefeninterland in het Spaanse Elche met royale cijfers: 6-1. De treffers van de winnende ploeg kwamen op naam van Lucas Alario, Jhon Espinoza (eigen doel), Leandro Paredes, Germán Pezzella, Nicolas Dominguez en Lucas Ocampos. Sterspeler Lionel Messi ontbrak vanwege een schorsing. Argentinië speelde afgelopen woensdag in Dortmund met 2-2 gelijk tegen Duitsland.

Volledig scherm
© BSR Agency