Club Brugge wint dankzij penalty diep in blessuretijd

Club Brugge is heel goed weggekomen in het thuisduel met laagvlieger Sporting Lokeren. Door een penalty in de 98ste minuut won de Belgische koploper met 2-1. 

Club Brugge had tot vanavond nog geen wedstrijd verloren in de Belgische competitie. Met een bezoek van laagvlieger Sporting Lokeren leken de Nederlandse basisklanten Stefano Denswil, Arnaut Groeneveld en Ruud Vormer zich ook vanavond weinig zorgen te hoeven maken. Maar reden tot zorgen was er wel degelijk. Na acht minuten kwamen de bezoekers uit Lokeren namelijk op 0-1 via Dorde Jovanovic. 

Die stand bleef langer dan het Club Brugge lief was behouden. Totdat Ruud Vormer zijn ploeg weer op sleeptouw nam en een assist verzorgde op Benoit Poulain: 1-1.

Een eerste nederlaag zou er niet komen, maar een zesde overwinning leek er ook niet te komen. Tot de 98ste minuut. Club Brugge kreeg nog een penalty in de absolute slotfase van de wedstrijd en dat buitenkansje was wel aan Jelle Vossen besteed: 2-1. De voorsprong op nummer twee KRC Genk, dat dit weekend nog in actie komt, is nu vijf punten. 

Volledig scherm
Vossen scoort de winnende voor Club Brugge. © BELGA
  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.