Volledig scherm
Phillip Cocu en Wayne Rooney. © BSR Agency

Cocu krijgt Rooney dit weekend naast zich op de bank: ‘Hij wordt belangrijk voor ons’

Wayne Rooney zal aanstaande zaterdag voor het eerst op de bank van Derby plaatsnemen als assistent van Phillip Cocu. De 34-jarige aanvaller tekende in augustus al een contract bij de club uit het Championship als speler-coach. Voor een invalbeurt moet Rooney nog wachten tot het nieuwe jaar.

,,Hij gaat heel belangrijk voor ons zijn”, vertelde Cocu gisteravond nadat zijn ploeg met 3-0 verloor van Fulham. ,,Hij is een natuurlijk leider en dat is iets wat we nu missen. Het spel lezen, weten wat er nodig is op bepaalde momenten en zich uitspreken als iemand zich niet aan de afspraken houdt”, zo somt Cocu de toegevoegde waarde op van Rooney. ,,We hoeven het niet over hem als speler te hebben, maar zijn ervaring zal heel belangrijk zijn voor veel jonge spelers in ons team.”

Rooney speelde afgelopen anderhalf jaar voor DC United in de Amerikaanse MLS en dat contract liep onlangs af. De voormalig speler van Manchester United en Everton hoopt voor 2 januari fit te zijn als hij in actie mag komen tegen Barnsley.

Cocu staat met Derby County momenteel op een dertiende plaats in het Championship met 24 punten uit 18 wedstrijden, vijf punten achter de promotieplekken en tien punten boven de degradatiestreep. Bij Derby staan de Nederlanders Florian Jozefzoon en Kelle Roos onder contract. Cocu volgde deze zomer Frank Lampard op, die vertrok naar Chelsea.