De Bruyne en Rodrigo bezorgen City doekje voor het bloeden

VideoManchester City heeft het inhaalduel met West Ham United vanavond simpel en overtuigend met 2-0 gewonnen, maar meer dan een doekje voor het bloeden was de zege niet. De ploeg van Pep Guardiola werd vrijdag voor twee seizoenen uitgesloten van de Champions League of Europa League, waardoor de tweede plek in de Premier League - ver achter aanstaande kampioen Liverpool - niets meer betekent.

City heeft als nummer twee nu vier punten meer dan nummer 3 Leicester City, dat vrijdag niet verder kwam dan 0-0 bij Wolverhampton Wanderers. Liverpool leidt met een riante marge van 22 punten op City. 

Rodrigo opende de score met een kopbal uit een hoekschop van De Bruyne, die voor zijn zestiende assist dit seizoen in de Premier League tekende. Na ruim een uur bracht de Belgische spelmaker uit een moeilijke hoek zelf 2-0 op zijn naam.

Volledig scherm
© BSR Agency

Het getergde City kwam voor de eerste keer in actie na de geruchtmakende sanctie die de Europese voetbalbond UEFA afgelopen vrijdag oplegde. De landskampioen werd voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal wegens ernstige schendingen van de financiële regels. De clubleiding heeft tegen de zware schorsing beroep aangetekend bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Pep Guardiola geeft Kevin De Bruyne een knuffel als hij na de 2-0 wordt gewisseld.
Volledig scherm
Pep Guardiola geeft Kevin De Bruyne een knuffel als hij na de 2-0 wordt gewisseld. © AFP