Volledig scherm
PREMIUM
Monniken bewijzen de de Thaise eigenaar Khun Vichai Srivaddhanaprabha de laatste eer bij het King Power-stadion van Leicester City. © REUTERS

De toekomst van Leicester City is voor later


Na het fatale helikopterongeluk van de geliefde Thaise eigenaar ligt de toekomst van Leicester City in handen van diens voetbalgekke zoon. Maar daarover gaat het nog even niet.

Door Geert Langendorff

Honderden rouwenden wachten in stilte naast het King Power Stadium voor een witte tent met een donkerblauw tapijt. Binnen staat een altaar, omgeven met symmetrisch geplaatste bloemstukken en drie portretten van de Thaise eigenaar Khun Vichai Srivaddhanaprabha, zaterdag verongelukt bij een helikopterongeluk. Op vijf tafeltjes liggen condoleanceregisters. Tranen vloeien geluidloos. Verdriet tekent de gezichten in de treurige stoet.

De bezoekers, gehuld in winterkleding, slaan een kruis, prevelen een gebed of brengen een (laatste) boeddhistische groet. Velen leggen vervolgens een bos bloemen, een sjaal, een shirt of een beer neer bij de geïmproviseerde gedenkplek. De vrees voor de toekomst van Leicester City zonder de geliefde suikeroom wordt geparkeerd voor later.