Depay en supertalent Haaland schrijven geschiedenis in de Champions League

VideoNog nooit maakte iemand in zijn eerste vier Champions League-wedstrijden een doelpunt. Tot dinsdagavond, want Erling Braut Haaland schoot vanaf elf meter zijn ploeg RB Salzburg op voorsprong tegen Napoli en is daarmee de eerste debutant die daarin slaagt. 

Het 19-jarige supertalent maakte in zijn allereerste optreden in het miljoenenbal al indruk door een hattrick te maken tegen Genk (6-2). In zijn tweede duel in de Champions League zorgde hij op Anfield voor de gelijkmaker tegen Liverpool, maar eindigde die wedstrijd nog in 4-3. In het thuisduel met Napoli tekende Haaland voor twee treffers, maar ging ook dat duel nog verloren (2-3). Dinsdagavond tekende hij in Napels voor de openingstreffer en zette hij daarmee zijn totaal op zeven Champions League-doelpunten. Daarmee is hij voorlopig topscorer. 

Ook Memphis Depay liet van zich spreken. De aanvaller van Lyon maakte de 2-0 tegen Benfica en is daarmee de eerste Nederlander sinds Arjen Robben (5 op een rij in 2013) die erin slaagt om in vier verschillende Champions League-wedstrijden op rij te scoren. 

Volledig scherm
Memphis Depay maakte de 2-0 tegen Benfica. © AFP
Volledig scherm
Erling Braut Haaland loopt juichend weg na de 0-1. © BSR Agency
Volledig scherm
Erling Braut Haaland maakt de 0-1 tegen Napoli. © Getty Images
Volledig scherm
Haaland viert het feest met zijn ploeggenoten. © BSR Agency
Volledig scherm
Rasmus Kristensen (l) met Haaland. © AP