Volledig scherm
Daniëlle van de Donk viert haar treffer. © Getty Images

Drie Nederlandse doelpuntenmakers bij Arsenal, ook Van de Donk scoort weer

In de FA Women's Super League blijft het vrouwenteam van Arsenal maar winnen. Vanmiddag won de ploeg van de Australische coach Joe Montemurro met 4-1 van Brighton & Hove Albion.

Drie van de vier doelpunten van Arsenal waren van Nederlandse makelij. Brighton was al na negen minuten spelen knap op voorsprong gekomen in Londen, maar in de 26ste minuut trok Vivianne Miedema de stand gelijk namens Arsenal. Nog voor rust hadden Oranje-verdedigster Dominique Bloodworth (assist Miedema) en middenvelder Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard (kopbal uit een corner) de stand al naar 3-1 geholpen. In de 80ste minuut zorgde Engels international Beth Mead voor de 4-1 eindstand voor Arsenal. Vorige week raakte Arsenal aanvoerster Jordan Nobbs nog kwijt met een zware kruisbandblessure, waardoor de Engelse middenvelder waarschijnlijk ook een streep kan zetten door het WK 2019 in Frankrijk. 

Arsenal gaat overtuigend aan de leiding in de Women's Super League met negen overwinningen na negen competitieduels. Het doelsaldo is al net zo indrukwekkend: 42 goals voor en slechts 5 tegen. Miedema staat al op veertien treffers, Van de Donk op negen goals. Volgende week zondag speelt Arsenal de uitwedstrijd bij Manchester City, dat derde staat met negen punten achterstand. Birmingham City staat tweede met acht punten achterstand. 

Volledig scherm
Daniëlle van de Donk. © Getty Images
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.