Volledig scherm
Kevin van Veen. © Soccrates/BSR Agency

Eindhovenaar Kevin van Veen schenkt jonge superfan (8) bijzonder cadeau na zware operatie: ‘Zo’n ongelooflijk gebaar’

Kevin van Veen heeft zich van zijn beste kant laten zien. De Eindhovense aanvaller, die deze winter terugkeerde bij League One-club Scunthorpe United, heeft een 8-jarige superfan de dag van zijn leven bezorgd. 

Het manneke, Logan Owen, is momenteel herstellende van een openhartoperatie. Artsen ontdekten in december dat Logan een gat in zijn hart had. Latere scans zouden uitwijzen dat zich een spier ontwikkelde rondom zijn slagaders. Dat had ernstige problemen met de bloedcirculatie van de jongen tot gevolg, omdat het bloed niet goed naar zijn hart werd gepompt. 

Een openhartoperatie was de enige overgebleven optie. Die onderging Logan in het kinderziekenhuis in Leeds, waar hij negen dagen moest blijven voordat hij terug naar huis kon, terug naar Scunthorpe. Het ergste aan de hele revalidatie? Dat was voor Logan toch echt het missen van een wedstrijd van zijn geliefde Scunthorpe United, de club waar Kevin van Veen onder contract staat.

Grootst mogelijke lach

Toen de Eindhovenaar via social media lucht kreeg van de situatie van Logan, haastte hij zich naar de fanshop van zijn club om een wedstrijdshirt te halen. Nadat hij en zijn ploeggenoten het tricot voorzagen van hun handtekening, stuurde Van Veen het op naar Logan. ,,Hij vroeg hoe het met Logan ging en of hij iets voor ons kon betekenen. We waren blown away”, zegt stiefvader Shane tegen Grimsby Telegraph. ,,Logan had de grootst mogelijke lach op zijn gezicht, het was zo'n ongelooflijk gebaar. We zijn Van Veen zó dankbaar. A massive thank you!

Logan is nog aan het revalideren van de zware ingreep. De jonge superfan van Scunthorpe United hoopt snel weer een wedstrijd van zijn favoriete club te kunnen bijwonen. Zijn ouders hebben alvast beloofd dat hij mascotte mag zijn bij een thuiswedstrijd van Scunthorpe, zodra hij volledig is hersteld. 

Volledig scherm
Logan Owen © Facebook.com/scuntorpheutdfanspage