Eintracht-speler die trainer omver duwde voor zeven weken geschorst

David Abraham komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De aanvoerder van Eintracht Frankfurt duwde afgelopen weekeinde de trainer van Freiburg, Christian Streich, tegen de grond en krijgt daarvoor zeven weken schorsing. 

Hij mag daardoor pas na 29 december weer in actie komen. Frankfurt kondigt aan in beroep te gaan tegen de zware straf. Naast de schorsing krijgt Abraham een boete van 25.000 euro van de Duitse voetbalbond. Ook de club bestrafte hem. De aanvoerder moet 35.000 euro betalen en dat bedrag gaat naar een goed doel. 

Abraham kreeg voor dat incident al de rode kaart voorgehouden, maar zijn straf is enkele dagen later pas bekend. Vanwege het opstootje dat volgde kon ook Vincenzo Grifo van Freiburg vertrekken. Hij mag drie wedstrijden toekijken.

Volledig scherm
© BSR Agency
 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties