Volledig scherm
Andrés Iniesta met de Copa del Rey. © Getty Images

Excuses voor Iniesta: 'Sorry Andrés, dat je nooit de Gouden Bal won'

Pascal Ferré, hoofdredacteur van France Football, heeft zijn excuses aangeboden aan Andrés Iniesta. Het magazine dat verantwoordelijk is voor de uitreiking van de Ballon d'Or heeft er spijt van dat Iniesta nooit met Gouden Bal in handen stond: 'Perdón Andrés', ofwel 'Sorry Andrés'.

Pijnlijk. Zo noemt Ferré in zijn hoofdredactioneel commentaar het feit dat Iniesta nooit met Ballon d'Or in handen stond. De Spaanse middenvelder en captain van Barcelona maakte afgelopen week grote indruk in de finale van de Copa del Rey tegen Sevilla (5-0) en vertrekt na dit seizoen uit La Liga. Het zorgde voor het nodige schaamrood op de kaken van de hoofdredacteur van het Franse magazine toen hij nog maar eens het lijstje van Gouden Bal-winnaars erbij pakte.

Ferré noemt Iniesta de speler met het meeste inzicht ooit. ,,In vijftien jaar tijd heeft hij laten zien hoe simpel voetbal kan zijn. Hij bracht het voetbal tot leven. Zonder Iniesta zou Messi veel sneller afgeschreven zijn bij Barcelona. Het talent van Iniesta laat anderen floreren. "

Spijt

Ondanks de lovende woorden ontving Iniesta nooit de Ballon d'Or. Ook niet in 2010 toen Iniesta op het wereldkampioenschap de winnende treffer maakte in de finale tegen Nederland. Toen werd hij tweede achter ploeggenoot Lionel Messi. ,,Iniesta is de grootste afwezige in de lijst van winnaars", vindt de hoofdredacteur. ,,En dat doet pijn. We kunnen alleen maar hopen dat Iniesta een fenomenaal WK speelt en we deze fout kunnen repareren."