Volledig scherm
Noel Le Graet. © anp

Franse bondsvoorzitter wil niet dat duels gestaakt worden vanwege anti-homospreekkoren

Noel Le Graet, de voorzitter van de Franse voetbalbond, wil niet meer dat duels stilgelegd worden als er homofobe spreekkoren van de tribunes klinken. Dat terwijl de bond juist voor dit seizoen een regel had geïntroduceerd die dat toestond.

,,Ik zou de wedstrijden niet stilleggen. Daar ben ik volledig op tegen”, vertelt Le Graet aan het Franse radiostation France Info. ,,Ik hoop dat de scheidsrechters dat niet meer doen.”

Dit seizoen zijn diverse wedstrijden in de Ligue 1 stilgelegd nadat supporters zich schuldig maakten aan homofobe spreekkoren. ,,We zullen er voor zorgen dat deze spreekkoren niet meer klinken, maar een wedstrijd stilleggen? Nee”, zegt Le Graet.

Roxana Maracineanu, de minister van sport, verbaasde zich vorige week over eerdere uitspraken van Le Graet, die aangaf dat er te veel wedstrijden stilgelegd werden vanwege homofoob gedrag.

  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.