Fulham met tien man kansloos tegen Manchester City

FA CupManchester City heeft in de vierde ronde van de FA Cup eenvoudig gewonnen van Fulham: 4-0. De Engelse topclub had vrijwel de hele wedstrijd een man meer op het veld staan, omdat aanvoerder Tim Ream van Fulham al na vijf minuten met rood van het veld werd gestuurd. De Amerikaanse verdediger hield de doorgebroken Gabriel Jesus vast in het strafschopgebied.

Ilkay Gündogan benutte de penalty die daarop volgde. Bernardo Silva knalde even later na een fraaie individuele actie de 2-0 binnen. De Portugees tekende zo voor het honderdste doelpunt van City dit seizoen in alle competities.

In de tweede helft voerde spits Gabriel Jesus de score met twee goals op naar 4-0. De debuterende Terence Kongolo werd in de slotfase gewisseld bij Fulham, dat zich nu volledig kan richten op de competitie. De ploeg uit Londen jaagt op promotie naar de Premier League. Fulham staat op de derde plaats in het Championship.

Manchester City veroverde vorig jaar de FA Cup.

Tim Ream haalt Gabriel Jesus naar de grond en krijgt al na vijf minuten rood.
Volledig scherm
Tim Ream haalt Gabriel Jesus naar de grond en krijgt al na vijf minuten rood. © BSR Agency
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Action Images via Reuters
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Getty Images
  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.