Hirving Lozano.
Volledig scherm
Hirving Lozano. © Getty Images

Gattuso uit forse kritiek op oud-PSV’er Lozano: ‘Hij moet beter worden’

Napoli ontvangt vanavond in de achtste finale van de Champions League FC Barcelona, maar zal in ieder geval aantreden zonder Hirving Lozano. De oud-PSV’er krijgt forse kritiek te verduren van coach Gennaro Gattuso.

Op de persconferentie in aanloop naar het Champions Lague-duel liet Gattuso weten niet blij te zijn met de Mexicaan. ,,Lozano moet harder werken en beter worden. Ik verlang bepaalde kwaliteiten van mijn buitenspelers, maar daarover beschikt hij niet. Daarom heb ik op dit moment geen ruimte in mijn team voor hem’’, aldus Gattuso over Napoli's duurste aankoop ooit.

Lozano maakte afgelopen zomer voor 42 miljoen euro de overstap van PSV naar Napels. De eerste weken begon hij steevast in de basis. Destijds stond Carlo Ancelotti aan het roer. Toen de Italiaan werd ontslagen en werd opgevolgd door Gattuso, betekende dat slecht nieuws voor de buitenspeler. Hij begon de laatste dertien wedstrijden slechts eenmaal in de basis: in de beker tegen tweedeklasser Perugia.

Hirving Lozano in dienst van PSV.
Volledig scherm
Hirving Lozano in dienst van PSV. © BSR Agency

De laatste weken moet Lozano het met name doen met invalbeurten, ook al zijn die ook schaars. Lozano kwam dit seizoen in zestien competitieduels tot twee treffers en een assist. Vanavond speelt Napoli in de achtste finales van de Champions League tegen FC Barcelona. De 24-jarige aanvaller zit in ieder geval wel bij de selectie, want spits Fernando Llorente ontbreekt wegens griep.