Volledig scherm
PREMIUM
Matthijs de Ligt werd gisteren gepresenteerd bij Juventus. © Juventus FC via Getty Images

‘Geld heeft geen rol gespeeld in mijn keuze’

InterviewDe eerste hectische dagen van Matthijs de Ligt (19) bij Juventus zitten erop. Vrijdag presenteerde de Italiaanse club de ‘Golden Boy’ uit Abcoude, waarna hij met de ploeg naar Singapore vloog. Even daarvoor nam de verdediger uitgebreid de tijd om zich uit te spreken. ,,Mino en ik vullen elkaar perfect aan.”

Door Freek Jansen

,,Het is net alsof we in een film zitten.’’ Oma Jo vertelt op een heel enthousiaste manier over de voorbije dagen. Samen met de andere oma (Uschi), ­vader Frank en moeder Vivian zit ze in de lobby van hotel Victoria, in het centrum van Turijn. Op tafel ligt de Italiaanse krant Tuttosport. ,,Moet je eens kijken, tien pagina’s, alleen maar over Matthijs’’, laat de familie vol trots zien.

De nieuwe wondere wereld van de voetballer is begonnen. Als de hoofdpersoon zelf na zijn eerste trainingsdag even later binnen komt lopen, geeft hij alle familieleden een warme omhelzing. De Ligt koestert zijn omgeving, op wie hij in de voorbije hectische periode altijd kon rekenen. ,,Ik vind het daarom ook fijn dat ik mijn familie deze week om me heen heb en dat zij ook alles mee kunnen maken’’, begint De Ligt, als hij plaatsneemt in een fauteuil en een slok van zijn cappuccino neemt. ,,Mijn avontuur is nu begonnen.’’