Volledig scherm
Georginio Wijnaldum ontwijkt een tackle van Raul Jimenez. © AP

Gemengde gevoelens bij trotse Wijnaldum: ‘Dit doet pijn’

Liverpool verzamelde dit Premier League-seizoen liefst 97 punten en verloor slechts één keer, maar tóch was het niet genoeg voor de landstitel; Manchester City pakte één puntje meer. Het zorgt voor gemengde gevoelens bij Georginio Wijnaldum.

 ,,We wilden de fans zó graag die langverwachte landstitel bezorgen”, zo zegt de middenvelder op Twitter. ,,Het doet zo'n pijn dat dit niet gelukt is. We vochten zo hard als we konden en we kunnen trots zijn op de manier waarop we speelden en op het aantal punten dat we pakten. Het is vreselijk dat we uiteindelijk net te kort kwamen.”

,,Zolang Manchester City er is, met al die financiële slagkracht en kwaliteit in de ploeg, wordt het voor de andere clubs heel lastig om hen te verslaan’', zei Liverpool-manager Jürgen Klopp. ,,We moeten de perfectie benaderen om de Premier League te winnen. In ieder ander land zouden we met 97 punten makkelijk kampioen geworden zijn, maar niet in deze competitie.’’

Desalniettemin kan Liverpool zijn indrukwekkende seizoen alsnog opluisteren met een prijs van formaat. Op 1 juni treedt het in Madrid aan in de Champions League-finale tegen competitiegenoot Tottenham Hotspur. 

Liverpool won zijn laatste competitiewedstrijd van Wolverhampton Wanderers (2-0). Zie hieronder de samenvatting.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.