Volledig scherm
Pep Guardiola kijkt scheidsrechter Michael Oliver doordringend aan bij de start van de tweede helft. © Getty Images

Guardiola geeft niet op: ‘Al vaak laten zien waarom we kampioen zijn’

Pep Guardiola geeft de moed niet zomaar op. De Spaanse trainer van Manchester City heeft er nog alle vertrouwen in dat zijn ploeg de titel in de Premier League kan prolongeren, ook al staat City na twaalf wedstrijden al negen punten achter op Liverpool. Leicester City en Chelsea hebben ook een punt meer dan de lichtblauwe brigade uit Manchester.

,,We hebben nog zeven maanden te gaan. Als Liverpool de titel pakt, ben ik de eerste die ze zal feliciteren en zal zeggen hoe goed ze zijn”, zei Guardiola na de nederlaag tegen de titelconcurrent op Anfield (3-1). ,,Maar wij hebben al vaak laten zien waarom we de kampioen zijn. We gaan er alles aan doen om dat weer te worden, hoewel nu drie teams voor ons staan die meer kans hebben.”

Guardiola wilde geen woorden vuilmaken aan de niet gegeven penalty in de openingsfase na hands van Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold. Amper een halve minuut later opende Fabinho aan de andere kant de score. ,,Jullie moeten bij de arbitrage zijn”, zei de Spanjaard op de persconferentie. ,,Klop op de kleedkamerdeur of bel ze op, ik kan geen antwoord geven op vragen hierover.”

Bekijk hier de samenvatting van Liverpool - Manchester City: