Hans Hateboer.
Volledig scherm
Hans Hateboer. © BSR Agency

Hateboer in bijzonder rijtje: ‘Werd tijd voor een doelpunt’

Video,,Het werd tijd voor een doelpunt”, was de eerste reactie van Hans Hateboer in de Italiaanse media, nadat hij twee keer had gescoord voor Atalanta in het gewonnen duel in de achtste finales van de Champions League tegen Valencia (4-1). ,,Ik geloof dat iedereen er dit seizoen al één had ingeschopt, behalve ik. Daar kan men mij nu niet meer mee achtervolgen.”

Ondanks de ruime zege sprak hij van een moeilijke wedstrijd. ,,Het ging bepaald niet vanzelf. Maar we scoorden steeds op de juiste momenten. Dat neemt niet weg dat zij ook heel snel en gevaarlijk waren. Dat leverde ons in defensief opzicht de nodige problemen op. We weten dat ons straks in Spanje nog het nodige te wachten staat. Maar dit resultaat geeft natuurlijk wel vertrouwen.”

Fraai rijtje

Hateboer werd in Milaan uitgeroepen tot man of the match en schaarde zich bovendien in een zeer fraai rijtje. De vleugelverdediger is nu de vierde Nederlander die namens een Italiaanse ploeg scoort in de knock-outfase van de Champions League. Wesley Sneijder (Internazionale), Clarence Seedorf (AC Milan) en Jaap Stam (AC Milan) gingen hem voor.

Ook is Hateboer de derde Nederlander die vaker dan één keer scoort in een Champions League-duel namens een Italiaanse club. Alleen Marco van Basten, die namens AC Milan eens vier keer trefzeker was tegen IFK Göteborg, en Clarence Seedorf deden hem dat na.

Bekijk hier de samenvatting van Atalanta - Valencia:

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP
  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.