Volledig scherm
© Getty Images

Hekkensluiter Leganés en Pellegrino uit elkaar

 Coach Mauricio Pellegrino heeft afscheid genomen bij de Spaanse hekkensluiter Leganés. Hij is na onderling overleg vertrokken vanwege de slechte prestaties van de hoofdmacht. 

Leganés pakte uit de eerste negen competitieduels slechts twee punten. De nederlaag afgelopen zaterdag in de derby bij Getafe (2-0) was de derde verliespartij op rij. Daarna werden de geruchten steeds sterker dat de Argentijnse trainer niet meer zou terugkeren op de bank bij Leganés.

In zijn eerste jaar leidde Pellegrino de Spaanse club vorig seizoen naar de verdienstelijke dertiende plek in de eindstand. Dit seizoen valt Leganés vooralsnog zwaar tegen. De ploeg kwam in negen duels pas vier keer tot scoren.

Pellegrino (48) fungeerde eerder als trainer van onder meer Valencia, Alavés en Southampton.

  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.