Het lunchpakketje staat klaar bij ‘drive-in’ Bayern

videoDe Duitse clubs gaan er vanuit dat in mei achter gesloten deuren de Bundesliga ‘gewoon’wordt uitgespeeld. Bayern München stuurde vandaag zijn spelers voor het eerst weer het veld op. In kleine groepjes, maar toch: het signaal was veelzeggend.

Door Leon ten Voorde

Het lunchpakketje stond klaar op tafel. Als een soort van afhaalservice. Oppakken, meenemen en thuis opeten. Drive-in Bayern München. Er was aan de Säbenerstrasse in München bepaald geen sprake van een reüniegevoel voor de spelers van Bayern toen ze weer op het werk werden verwacht na weken van isolatie. De Duitse grootmacht had het zo geregeld dat de voetballers elkaar niet in grote groepen konden tegenkomen. Zelfs niet in de parkeergarage. Vier viertallen en één vijftal op drie velden. Trainen en dan thuis douchen.

  1. LIVE | Werner lijkt Leipzig in veilige haven te schieten bij Köln

    LIVE | Werner lijkt Leipzig in veilige haven te schieten bij Köln

    RB Leipzig hoopt vanavond in de 29ste speelronde van de Bundesliga de derde plek weer in te nemen. Een gelijkspel op bezoek bij nummer 11 FC Köln is genoeg om op doelsaldo weer over Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen te wippen, maar ‘Die Roten Bullen’ willen meer, want bij een zege is de achterstand op nummer 2 Borussia Dortmund nog maar twee punten. De aftrap is om 20.30 uur, mis hier niets! Tussenstand: FC Köln - RB Leipzig 1-3
  2. Herstart Serie A op 20 juni, daarna bijna elke dag een wedstrijd

    Herstart Serie A op 20 juni, daarna bijna elke dag een wedstrijd

    De Italiaanse Serie A gaat zaterdag 20 juni weer verder met Torino - Parma. Dat heeft de organisatie officieel bekend gemaakt. Het nieuwe speelschema voor vier inhaalwedstrijden van de 25ste speelronde en twaalf complete competitieronden begint eindigt op 2 augustus. Gedurende die periode zal er bijna op elke dag worden gevoetbald in de Serie A, die door de uitbraak van het coronavirus sinds 9 maart stilviel. Alleen van de laatste drie speelrondes moeten de speeldata nog bekend worden.