Volledig scherm
Niklas Süle grijpt naar zijn knie in het duel met FC Augsburg. © REUTERS

Hoeness acht kans EK-deelname Süle nihil

Clubpresident Uli Hoeness van Bayern München geeft zijn zwaar geblesseerde verdediger Niklas Süle weinig tot geen kans op deelname aan het EK komend jaar zomer. “Zoals het er nu naar uitziet, is het seizoen voor hem voorbij. Het EK kan hij ook helemaal vergeten”, zei de Duitse oud-international.

Süle liep afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg (2-2) een zware blessure in zijn linkerknie op. Nader onderzoek wees uit dat het een gescheurde kruisband betrof. De 24-jarige international onderging zondag in Innsbruck een operatie. Volgens Hoeness is de ingreep heel goed verlopen. “Maar zo’n blessure is en blijft een drama”, erkende hij.

Voor bondscoach Joachim Löw is de zware knieblessure voor Süle en fikse tegenvaller in de aanloop naar het EK van volgend jaar zomer. Aanvaller Leroy Sané van Manchester City is ook nog lang niet hersteld van een zware knieblessure.

  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.