Volledig scherm
Vincent Janssen gaat geblesseerd van het veld. © AFP

Janssen ondanks blessure mee naar WK in Qatar

Monterrey hoopt Vincent Janssen op tijd klaar te stomen voor het WK voor clubs in Qatar. De Nederlandse spits viel zaterdag geblesseerd uit tijdens de gewonnen return tegen Necaxa in de halve finales van de play-offs om de Mexicaanse titel (1-0). 

Desondanks stapte Janssen wel in het vliegtuig naar Qatar, waar Monterrey zaterdag aantreedt in de tweede ronde van het WK voor clubs.

De winnaar van de Champions League van de Concacaf, de federatie voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, treft in Doha de winnaar van het duel tussen Al-Sadd en Hienghène Sport. Als Monterrey wint, staat de ploeg van Janssen in de halve finales tegenover Liverpool, de kampioen van Europa.

Volgens berichten in Mexicaanse media heeft Janssen een spierblessure. De spits, die de laatste weken heel wat doelpunten maakte, wordt in Qatar nader onderzocht. Dan moet blijken of hij in actie kan komen op het WK voor de continentale kampioenen. Na dat toernooi gaat Monterrey met Club América strijden om de Mexicaanse titel.

Volledig scherm
Vincent Janssen ontwijkt Necaxa-speler Rodrigo Noya. © EPA