Djibril Sow probeert Davy Klaassen van zich af te houden.
Volledig scherm
Djibril Sow probeert Davy Klaassen van zich af te houden. © EPA

Klaassen gaat bij Werder salaris inleveren

De spelers van Werder Bremen, onder wie oud-Ajacied Davy Klaassen, gaan op eigen initiatief een deel van hun salaris inleveren. Ook de leden van de technische en medische staf en van de directie van de Duitse degradatiekandidaat staan een percentage van hun maandelijkse inkomen af. 

Met deze solidariteitsactie willen de betrokken partijen de financiële zorgen bij de club en bij het andere personeel van Werder Bremen vanwege de coronacrisis enigszins verlichten.

,,De spelersraad is zelf met dit voorstel naar de clubleiding gestapt”, liet directeur Frank Baumann weten. ,,Wij hebben voetballers in de selectie die zich absoluut identificeren met de club, met het personeel en met de fans. Zij willen hiermee het goede voorbeeld geven.”

Om welke bedragen het gaat, wilde Baumann niet zeggen. Doordat ook in de Bundesliga de competitie nog wekenlang stilligt, komen de clubs door een gebrek aan inkomsten snel in financiële nood.

  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.