Kompany wil trainen in de geest van Guardiola: ‘Hij maakt alles zo eenvoudig’

Na dertien jaar is ‘Vince The Prince’ teruggekeerd bij Anderlecht. De Belgische international Vincent Kompany (33) gaat bij zijn vroegere club aan de slag als speler-coach. Het trainersvirus kreeg hem naar eigen zeggen bij Manchester City tijdens zijn laatste drie seizoenen onder de Spaanse topcoach Pep Guardiola te pakken.

,,Hier bij Anderlecht ben ik gevormd in 3-4-3, zeg maar het systeem van Johan Cruijff”, zei Kompany tijdens zijn officiële presentatie in Neerpede, waar het trainingscomplex van Anderlecht is gevestigd. ,,Pep gaf me bij zijn aankomst versie 2.0 van dat systeem en daarmee voelde ik me meteen op mijn gemak.”

Kompany: ,,Vanaf de eerste dag bij Pep wist ik waarover hij sprak en dat heeft mijn interesse aangewakkerd. Het is alsof je jarenlang naar school gaat en plots op de universiteit terechtkomt: zo groot is het verschil. Onder hem ben ik echt anders naar voetbal beginnen kijken. Daarnaast legt Guardiola alles zo makkelijk uit, ook de moeilijke principes. Net zoals iedereen wel een leraar gehad heeft die alles beter leek te kunnen uitleggen, is Pep dat voor mij. Maar ik ben Guardiola niet, alles op zijn tijd. Laat ons zeggen dat ik een goede student ben. Ik begin hier aan mijn carrière te werken en nadien zal ik wel zien of ik zo goed word als Pep.”

Volledig scherm
Vincent Kompany bij zijn presentatie als speler-coach van Anderlecht. © BELGA
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© BELGA