Volledig scherm
Marco van Ginkel in betere tijden bij PSV. © Getty Images

Lampard komt met slecht nieuws over pechvogel Van Ginkel

Marco van Ginkel speelde op 6 mei 2018 zijn laatste officiële voetbalwedstrijd. Toen was de inmiddels 26-jarige middenvelder nog aanvoerder van PSV, dat het die dag opnam tegen FC Groningen. Die tegenstander blijft voorlopig nog even de laatste van Van Ginkel. Chelsea-coach Frank Lampard stelt dat de Nederlander nog langer langs de kant staat dan verwacht.

Al maandenlang kampt Van Ginkel met een zware knieblessure. In maart zou de voormalig speler van Vitesse en PSV de training hervatten, maar een maand later werd bekend dat de Nederlandse middenvelder toch langer deed over zijn kruisbandblessure dan verwacht. Nu blijkt dat herstel nóg langer te duren. 

,,Marco heeft wat complicaties gehad na zijn knieoperatie”, vertelt Lampard op de website van Chelsea FC. ,,Ik voel met hem mee, want het is de meest vervelende situatie waarin je jezelf als voetballer kunt bevinden. Zeker als zo’n blessure lang aanhoudt”, aldus de coach, die een groot compliment geeft aan de Nederlander. ,,Hij stelt zich heel goed op en werkt elk uur van de dag aan zijn herstel. We geven hem alle tijd om te herstellen.”

Van Ginkel verkaste in 2013 van Vitesse naar Chelsea, dat hem verhuurde aan AC Milan, Stoke City en PSV. In het shirt van The Blues kwam hij zodoende nog niet verder dan slechts vier duels.