Volledig scherm
Tessel Middag. © Foto: SCS/Soenar Chamid

Leeuwinnen missen ook Tessel Middag met knieblessure

Tessel Middag mist dinsdagavond de WK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Slowakije. Ze heeft opnieuw een knieblessure opgelopen. Nader onderzoek moet uitwijzen wat ze precies mankeert.

Middag raakte in de aanloop naar het EK van vorig jaar geblesseerd aan dezelfde knie. De middenveldster stond toen lang aan de kant met een zware kruisbandblessure. Bondscoach Sarina Wiegman vertelde zondag al dat ze tijdens het duel met Slowakije geen beroep doet op de geblesseerde Kika van Es en zieke Liza van der Most. Ze roept geen vervangers op.

Oranje is koploper in groep 3 van de WK-kwalificatie. De voorsprong op nummer twee Noorwegen is vier punten. Noorwegen speelde een wedstrijd minder. Slowakije is nog puntloos. De wedstrijd in Heerenveen is met 24.000 toeschouwers uitverkocht.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.