Volledig scherm
Tim Krul werkte een bal ongelukkig in eigen doel, maar houdt hier Jamie Vardy van scoren af. © AFP

Leicester raakt ondanks eigen doelpunt Krul verder achterop in titelstrijd

Leicester City raakt verder achterop in de Engelse titelstrijd. De verrassende nummer twee van de Premier League bleef thuis tegen laagvlieger Norwich City steken op 1-1, terwijl koploper Liverpool eerder op de dag Watford met 2-0 versloeg.

Het verschil tussen Liverpool en Leicester bedraagt na zeventien speelronden al tien punten. Manchester City staat met zeventien punten al op een vrijwel hopeloze achterstand, hoewel de ploeg van trainer Pep Guardiola morgen nog in actie komt tegen Arsenal.

Leicester blaakte na een reeks van acht overwinningen in de Premier League van het zelfvertrouwen, maar thuis tegen Norwich (dat voorlaatste staat) was daar weinig van te merken. Fins international  Teemu Pukki opende na een klein half uur namens de bezoekers de score in het King Power Stadium. Een ongelukkige actie van keeper Tim Krul, die een corner in de 38ste minuut in zijn eigen doel sloeg, leverde Leicester tenminste nog een puntje op.

Chelsea beleefde thuis tegen Bournemouth een miserabele middag. De Londenaren, die deze week tegen koste van Ajax verder gingen in de Champions League door thuis van Lille te winnen, struikelden in eigen land verrassend over Bournemouth: 0-1. Namens Bournemouth, waar Nathan Aké ontbrak wegens een blessure, maakte Dan Gosling vlak voor tijd het winnende doelpunt op Stamford Bridge.

Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Bournemouth: