Lichaam Zwitserse voetbalster (24) gevonden, elftal plaatst ontroerende video

videoDuikers van de Italiaanse brandweer hebben het lichaam van de Zwitserse voetbalinternational Florijana Ismaili op 204 meter diepte van het Comomeer aangetroffen. Volgens Italiaanse media is het niet ver van de plek waar ze zaterdag van de boot afsprong.

De 24-jarige aanvoerster van BSV Young Boys had samen met een vriendin een boot gehuurd. Sinds haar duik in het Comomeer ontbrak van de middenveldster elk spoor. Nu is ze dus drie dagen later op de bodem van het meer aangetroffen.

‘We zijn erg overstuur’

Het overlijden van Ismaili is bij haar elftal als een bom ingeslagen. ,,We zijn erg overstuur en diep getroffen”, zo valt te lezen op de website. 

,,BSC Young Boys betuigt zijn oprechte medeleven met de familie, familie en vrienden van Florijana Ismaili en wenst iedereen alle kracht en vertrouwen in deze moeilijke tijd. We zullen Florijana in dankbare herinnering houden.”

Florijana Ismaili speelde sinds 2011 voor BSV Young Boys en leidde het team als aanvoerder. Voor het Zwitserse nationale team speelde ze de laatste vijf jaar meer dan dertig internationale wedstrijden. 

Ontroerende video

Op de website van BSC Young Boys is een video geplaatst waarop haar teamleden midden in de natuur een hartje vormen en schouder aan schouder Florijana Ismailic herdenken.

Volledig scherm
Young Boys herdenken de overleden teamgenote. © YouTube