Volledig scherm
Fredrik Ljungberg afgelopen zondag op de bank tijdens Norwich City - Arsenal. © REUTERS

Ljungberg gaat advies inwinnen bij oude leermeester Wenger

Fredrik ‘Freddie’ Ljungberg, interim-trainer bij Arsenal na het ontslag van Unai Emery, is voornemens advies in te winnen bij Arsène Wenger. Dat zei de 42-jarige Zweed in aanloop naar het duel met Brighton & Hove Albion van donderdagavond.

,,Ik zou echt graag met hem willen spreken”, zei Ljungberg. ,,De afgelopen periode was alleen een beetje hectisch. Maar het staat op mijn lijstje.” Wenger, die in oktober zeventig jaar werd, was van 1996 tot 2018 trainer van Arsenal. Hij werd drie keer landskampioen.

De laatste twee landstitels maakte Ljungberg ook mee. De voormalig middenvelder kwam in de zomer van 1998 voor 4,5 miljoen euro over van Halmstads BK en verkaste in de zomer van 2007 voor datzelfde bedrag naar West Ham United. De 75-voudig international van Zweden was namens Arsenal goed voor 72 goal in 325 wedstrijden. 

Ljungberg moet Arsenal de eerste zege sinds 24 oktober bezorgen. Toen werd Vitória SC verslagen in de Europa League. De laatste overwinning in de competitie dateert van 6 oktober, toen Bournemouth met 1-0 werd geklopt. Ljungberg: ,,De enige manier om een goede sfeer te krijgen is door wedstrijden te winnen en goed voetbal te spelen.”