FC Barcelona Femení on Twitter

Siiiii!!!! @mariona8co !!!⚽🔥!!! Som-hiiii 💪🔵🔴 https://t.co/M3JVeMjV8g

Martens en Van der Gragt treffen Van de Sanden in Champions League-finale

VideoDe finale van de Champions League voor vrouwen gaat op zaterdag 18 mei in Boedapest tussen FC Barcelona en Olympique Lyon. 

Lieke Martens won vanmiddag in de halve finale met FC Barcelona met 1-0 van Bayern München, dankzij een strafschop die de Nederlandse aanvalster versierde. Olympique Lyon speelde later op de middag met 1-1 gelijk bij Chelsea, nadat vorige week de heenwedstrijd in Frankrijk al met 2-1 was gewonnen. Oranje-international Shanice van de Sanden viel in de 69ste minuut in bij de Franse topclub, die de Champions League voor vrouwen de afgelopen drie jaar won. Het vrouwenteam van FC Barcelona staat voor het eerst in de Champions League-finale. 

Chelsea-speelster Ji So Yun in duel met Dzsenifer Marozsan van Olympique Lyon.
Volledig scherm
Chelsea-speelster Ji So Yun in duel met Dzsenifer Marozsan van Olympique Lyon. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AFP

Barcelona te sterk voor Bayern 

Onder het toeziend oog van ruim 12.000 toeschouwers, onder wie Barça-coach Ernesto Valverde, verdedigden de vrouwenploeg van de Spaanse topclub vanmiddag een 1-0 voorsprong tegen Bayern München. Bij de Duitsers maakte Lineth Beerensteyn ditmaal geen deel uit van de selectie, Jill Roord viel na een uur in.

Zij zag vanaf de bank dat haar ploeg in de blessuretijd van de eerste helft in de problemen kwam. Gina Lewandowski schatte een hoge bal niet op waarde en trok vervolgens Lieke Martens naar de grond in de zestien in een poging haar fout te herstellen. De strafschop werd feilloos benut door Mariona Caldentey.

Bayern wist daardoor dat het tweemaal moest scoren in Barcelona, maar bleek daar na rust niet toe in staat. Zelfs niet met een speelster meer aangezien de thuisploeg na 70 minuten verder moest met 10 door een tweede gele kaart voor Kheira Hamraoui.

Daardoor gaan de Catalanen, waar Stefanie van der Gragt vanmiddag op de bank bleef, naar de Champions League-finale op 18 mei in Boedapest. De tegenstander wordt Olympique Lyon, met Shanice van de Sanden in de gelederen, of Chelsea. De Fransen wonnen het thuisduel nipt (2-1) en gaan om 15.00 uur de strijd aan in Londen.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Barcelona viert de 1-0 tegen Bayern München.
Volledig scherm
Barcelona viert de 1-0 tegen Bayern München. © AFP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© REUTERS
Lieke Martens van Barcelona in duel met Kathrin-Julia Hendrich.
Volledig scherm
Lieke Martens van Barcelona in duel met Kathrin-Julia Hendrich. © REUTERS
Gina Lewandowski vergrijpt zich aan Lieke Martens. Het gevolg is een strafschop.
Volledig scherm
Gina Lewandowski vergrijpt zich aan Lieke Martens. Het gevolg is een strafschop. © AP