Volledig scherm
© BSR Agency

Mazraoui moet Ronaldo in eerste duel laten lopen

Noussair Mazraoui moet tijdens het eerste duel van Ajax met Juventus in de kwartfinales van de Champions League toekijken hoe een ploeggenoot zich met de bewaking van Cristiano Ronaldo belast. Hij moet een schorsing van een duel uitzitten na zijn gele kaart in de uitwedstrijd tegen Real Madrid.

,,Ronaldo is een speler die het vaak voor hen doet”, beseft Mazraoui. ,,Juventus heeft goede middenvelders om hem te bereiken en een sterke defensie. We kunnen onze borst natmaken maar hebben een kans als we net zo gas weten te geven als in de twee duels met Real Madrid.”

Joël Veltman, pas net hersteld van een zware knieblessure, maakt een grote kans dat hij Mazraoui mag vervangen in eerste duel met de Italiaans kampioen. Hij bleef twee jaar geleden als een van de weinige spelers van Ajax redelijk overeind in de verloren finale van de Europa League tegen Manchester United (0-2).

Mazraoui is de enige speler bij Ajax die geschorst is voor het eerste duel met Juventus. Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico en Daley Blind missen bij een volgende prent de return in Turijn.

In Panenka hadden Hidde van Warmerdam en Sjoerd Mossou ruim aandacht voor de loting van Ajax in de Champions League: