Volledig scherm
Memphis Depay in actie tegen Saint-Étienne gisteravond. © AP

Memphis lacht om kwetsend spandoek: ‘Ik weet dat jullie van me houden’

Olympique Lyon won gisteravond met 1-2 in de altijd beladen derby bij Saint-Étienne. De supporters van de thuisclub hadden een spandoek gemaakt aan het adres van Memphis Depay, maar de spits van Oranje had daar vandaag een passend antwoord op. 

Op het spandoek van de supporters van Saint-Étienne stond ‘5 miljoen volgers, maar nog steeds geen vader'. Daarmee doelde harde kern van Les Verts op de onlangs verschenen rap van Memphis waarin hij zijn 5 miljoen volger op Instagram viert en het feit dat zijn vader al op jonge leeftijd bij Memphis en zijn moeder vertrok. 

,,Het zijn er inmiddels 5,9 miljoen trouwens,” begon Memphis vanavond op Twitter. ,,Ik heb niets tegen de mensen die dit spandoek hebben gemaakt. Ik weet dat ze stiekem van me houden. Ik weet ook dat ze boos zijn omdat Saint-Étienne geen speler heeft met mijn kwaliteiten. Het doet me helemaal niks, maar ik snap dat het frustrerend is als je dit seizoen nul punten tegen ons pakt. God zegene iedereen! Duisternis kan geen duisternis verdrijven, alleen liefde kan dat doen. Haat kan geen haat verdrijven, liefde kan dat,” besloot Memphis.

De 24-jarige aanvaller uit Moordrecht was dit seizoen tot op heden goed voor zes goals en twaalf assists in 28 wedstrijden. Olympique Lyon klom door de 1-2 overwinning van gisteravond over Saint-Étienne heen naar de derde plaats in de Ligue 1, aan het eind van het seizoen goed voor een plek in de voorronde van de Champions League. Moussa Dembélé maakte in blessuretijd de winnende goal in de Derby Rhône-Alpes. 

Memphis on Twitter

I have nothing against the people who did this. I know they low key love me!

Memphis on Twitter

I also know they mad they just mad they don't have 1 player with the same quality like me 🤭😂

Memphis on Twitter

It doesn't bother me 1 second, I just wanted to say some things about it. 0 points against us this season i can imagine what that feels like 🤕

Memphis on Twitter

Should I continue...?

Memphis on Twitter

No weapon formed against you shall prosper, I leave it by that! God bless everybody! Darkness cannot drive out darkness, only love can do that. Hate cannot drive out hate, love can do that. ❤️💙 #ivory