Volledig scherm
Lionel Messi. © AFP

Messi bij terugkeer in nationale ploeg onderuit tegen Venezuela

Lionel Messi maakte vanavond na 265 dagen zijn rentree in de nationale ploeg van Argentinië, maar die terugkeer draaide uit op een flinke teleurstelling. Venezuela won de oefeninterland in Wanda Metropolitano met 3-1 van de Argentijnen. Messi liep bovendien een lichte liesblessure op.

Volledig scherm
Nicolás Tagliafico met Venezuela-aanvoerder Tomas Rincon. © BSR Agency
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency

Venezuela kwam al na zes minuten op voorsprong via Salomón Rondón. De spits van Newcastle United rondde knap af na een lange pass van achteruit. Kort voor rust maakte Jhon Murillo er met een fraai schot van afstand zelfs de 2-0 voor Venezuela, dat in Madrid werd gesteund door duizenden fans. Het was voor Venezuela de tweede zege ooit op Argentinië, waar veel nieuwe namen de kans krijgen om hun kwaliteiten te tonen. 

De Argentijnse spits Lautaro Martínez van Internazionale maakte na een uur spelen nog wel de aansluitingstreffer voor Argentinië, maar een kwartier voor tijd werd het weer 3-1 voor Venezuela. Josef Martínez, de sterke spits van Atlanta United, scoorde heel koeltjes vanaf elf meter na een zelf versierde strafschop. 

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni liet Messi de hele wedstrijd staan. Ajax-linksback Nicolás Tagliafico, die zijn aanvoerdersband weer overdroeg aan Messi, deed ook de hele wedstrijd mee. Argentinië speelt dinsdagavond in Casablanca nog een oefeninterland tegen Marokko. Daar zal Messi niet te bewonderen zijn. De Argentijnse bond liet weten dat Messi wegens liesklachten ontbreekt in Marokko. Het zou daarbij niet gaan om een zware blessure. 

Messi had na het tegenvallende wereldkampioenschap vorig jaar zomer in Rusland voor onbepaalde tijd afscheid genomen van de nationale ploeg. Begin dit jaar liet bondscoach Lionel Scaloni al doorschemeren dat de terugkeer van de kleine grootmeester aanstaande was.

Middenvelder Gonzalo Martinez kan tegen Marokko evenmin in actie komen. Hij liep in het duel met Venezuela een dijbeenblessure op.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Lionel Messi in actie tegen Venezuela. © BSR Agency