Vivianne Miedema scoorde vandaag namens Arsenal tegen Brighton.
Volledig scherm
Vivianne Miedema scoorde vandaag namens Arsenal tegen Brighton. © Getty Images

Miedema baalt van ontbreken in FIFA-team: ‘Ik vind het een grap’

Vivianne Miedema (23) werd vorig seizoen verkozen tot beste speelster in Engeland, na 31 goals in 28 duels voor Arsenal. Ook werd ze tijdens het WK topscorer aller tijden van Oranje met 63 goals in 83 interlands, maar maandag was er geen plekje voor haar in het FIFA-team van het jaar. 

Na afloop van de 4-0 zege op Brighton & Hove Albion, waarin Miedema goed was voor een goal en een assist op Daniëlle van de Donk, reageerde ze laconiek op het FIFA-team van het jaar. Daarin was keepster Sari van Veenendaal de enige Nederlandse speelster, met verder onder meer vijf speelsters van wereldkampioen Verenigde Staten. ,,Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat die prijzen en teams bullshit zijn. Het gaat alleen maar om populariteit, ik vind het echt een grap. Ik plaats niet zo veel op Twitter of Instagram, daar is het waarschijnlijk misgegaan", zei Miedema vanmiddag na de wedstrijd tegen website Arseblog, die ook uitgebreid verslag doen van de wedstrijd van het vrouwenteam van Arsenal. De titelverdediger in de FA Women's Super League, waarin Miedema vorig seizoen topscorer en beste speelster was, is het seizoen weer goed begonnen. ,,Hoe ik mijn goal maakte, na een aanval met snel combineren, dat is hoe we willen spelen. We genieten allemaal van dat spel. Ik ben nog altijd niet 100 procent fit na een zware zomer met het WK, maar ik ga langzaam weer richting de juiste vorm.” 

Miedema heeft op Instagram momenteel 232.000 volgers, terwijl de Amerikaanse aanvalster Alex Morgan er bijvoorbeeld 9,3 miljoen heeft. 

Arsenal Women on Twitter

😍 That pass from @JordanNobbs8 🔥 That finish from @VivianneMiedema Just another day at the office 🤷‍♀️ https://t.co/1H36dGM3Lq

⭐️ #TheBest team in the world FIFPro Women's @World11 2019 . #FIFAFootballAwards #TheBestAwards

120.5k Likes, 463 Comments - FIFA World Cup (@fifaworldcup) on Instagram: "⭐️ #TheBest team in the world FIFPro Women's @World11 2019 . #FIFAFootballAwards #TheBestAwards"

Vivianne Miedema treurt na de verloren WK-finale tegen de VS in Lyon.
Volledig scherm
Vivianne Miedema treurt na de verloren WK-finale tegen de VS in Lyon. © Pim Ras Fotogrtafie
Vivianne Miedema treurt na de verloren WK-finale tegen de VS in Lyon.
Volledig scherm
Vivianne Miedema treurt na de verloren WK-finale tegen de VS in Lyon. © Pim Ras Fotogrtafie