Dominique Bloodworth, Vivianne Miedema, Sari van Veenedaal en Daniëlle van de Donk, de vier Nederlandse speelsters van Arsenal.
Volledig scherm
Dominique Bloodworth, Vivianne Miedema, Sari van Veenedaal en Daniëlle van de Donk, de vier Nederlandse speelsters van Arsenal. © Getty Images

Miedema en Van de Donk opnieuw trefzeker voor Arsenal

VideoVivianne Miedema is dit seizoen niet te stoppen in het shirt van Arsenal. De 22-jarige goaltjesdief uit Hoogenveen scoorde vandaag weer twee keer voor Arsenal Women, dat met 0-4 won op bezoek bij Bristol City.

Miedema maakte de 0-2 en de 0-3. In blessuretijd maakte Daniëlle van de Donk er nog 0-4 van, terwijl aanvoerder Jordan Nobbs de score had geopend voor Arsenal. 

Miedema scoorde dit seizoen al veertien keer in zeven wedstrijden voor Arsenal. Gemiddeld heeft ze 49 minuten nodig voor een goal. Verdedigster Dominique Bloodworth, keepster Sari van Veenedaal en middenvelder Daniëlle van de Donk, de drie andere Nederlandse speelsters van Arsenal, deden ook allemaal mee bij The Gunners. Het vrouwenteam van Arsenal gaat overtuigend aan kop in de FA Women's Super League met achttien punten na zes duels. Het doelsaldo is al net zo indrukwekkend: 31 goals voor, 3 tegen. Miedema nam dus veertien van de 31 goals voor haar rekening, terwijl ook Van de Donk al vijf keer scoorde en Nobbs op zes treffers staat. 

De Oranje Leeuwinnen spelen op vrijdag 9 en dinsdag 13 november de beslissende play-offs tegen Zwitserland voor het WK 2019 in Frankrijk. 

Arsenal Women on Twitter

🇳🇱 @VivianneMiedema's season so far 🔥 7️⃣ starts 1️⃣4️⃣ goals 5️⃣ assists #WeAreTheArsenal 🔴

The FA Women's Super League on Twitter

😎 Left, right, volleys, headers... Easy work for @ArsenalWFC's @VivianneMiedema right now! #FAWSL https://t.co/W1bF9IetEV