RECORD BREAKER 🔥 No other player has scored more @fawsl goals in a single season than @viviannemiedema (16)... and there's still seven games to go 😉 #WeAreTheArsenal 🔴

6,878 Likes, 53 Comments - Arsenal Women (@arsenalwfc) on Instagram: "RECORD BREAKER 🔥 No other player has scored more @fawsl goals in a single season than..."

Miedema heeft nu al record verbroken: 16 goals in Women's Super League

Goal per 73 minutenVivianne Miedema is bezig aan een ongekend productief seizoen voor het vrouwenteam van Arsenal. De 22-jarige spits uit Hoogenveen maakte vandaag alweer haar zestiende goal van dit seizoen in de FA Women's Super League. Een nieuw record, met nog zeven wedstrijden te gaan.

Miedema opende vandaag al na twee minuten de score voor Arsenal Women, dat met 0-3 won in de uitwedstrijd tegen Reading. Kim Little (‘81) en Katie McCabe (‘90) scoorden in de slotfase nog voor Arsenal, waar Oranje-internationals Dominique Bloodworth en Daniëlle van de Donk ook speelden. Keepster Sari van Veenendaal zat op de bank. 

Miedema scoorde dit seizoen al 16 keer in 1169 minuten in de competitie, gemiddeld 73 minuten per doelpunt. Vorig seizoen werd Ellen White (Birmingham City) topscorer van de hoogste vrouwencompetitie in Engeland. Dat was een record, maar Miedema heeft dat met nog zeven duels te gaan dus al uit de boeken geschoten. 

Arsenal scoorde dit seizoen al 50 keer in dertien wedstrijden, maar staat in de FA Women's Super League wel een punt achter op koploper Manchester City. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan voor Arsenal en zes voor Manchester City. Vorig seizoen scoorde Miedema in het seizoen na het gewonnen EK in eigen land slechts vier keer in elf competitieduels. 

OranjeLeeuwinnen on Twitter

📊| @VivianneMiedema scoorde vandaag haar 1⃣6⃣e competitiedoelpunt van dit seizoen voor Arsenal. Geen andere speler in de FA Women's Super League kwam ooit tot meer doelpunten in één seizoen! 😮👏 #Record https://t.co/E4h5y8RGxa

Martens scoort voor FC Barcelona

Lieke Martens was vanmiddag ook trefzeker. De linksbuiten voor Oranje maakte na 40 minuten de 1-0 voor het vrouwenteam van FC Barcelona, dat in het Mini Estadi naast Camp Nou met 2-1 won van Athletic Bilbao. 

FC Barcelona Femení on Twitter

🎥 [HIGHLIGHTS] @FCBfemeni - @AthleticClub (2-1) #LigaIberdola https://t.co/fuZwCne6OD

Volledig scherm
Vivianne Miedema. © Getty Images