Volledig scherm
Vivianne Miedema en Jill Roord. © Getty Images

Miedema helpt Arsenal met twee goals op weg naar achtste finales

Women's Champions LeagueHet Arsenal van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord is dicht bij een plek in de achtste finales van de UEFA Women's Champions League. Mede dankzij twee goals van Miedema werd Fiorentina met 0-4 verslagen.

Arsenal won in het seizoen 2006/2007 voor het laatst de Champions League en onder leiding van de drie Nederlanders hoopt de Engelse landskampioen dit seizoen een poging te wagen om Olympique Lyon van de vijfde Champions League-zege op rij af te houden. In de eerste ronde van de knock-outfase moest dan eerst afgerekend worden met Fiorentina.  

In het Stadio Artemio Franchi, waar de mannen van Fiorentina zaterdag tegen Juventus spelen, werd al snel duidelijk dat Arsenal zich zeer waarschijnlijk mag gaan opmaken voor de achtste finales. Miedema, die op tijd was hersteld van een hamstringblessure, Van de Donk en Roord stonden allemaal in de basis en gingen bij rust al met 0-2 aan de leiding. Miedema maakte al vallend de 0-1, Kim Little de 0-2.

Na rust gooide Arsenal binnen tien minuten de wedstrijd op slot. Miedema profiteerde van een verkeerde terugspeelbal en Lisa Evans scoorde via een fraaie volley: 0-4. Na die stand zat de taak van Miedema erop en werd ze gewisseld. Ze zag vanaf de zijkant toe hoe haar teamgenoten niet meer tot scoren kwamen.

Daarmee is een grote stap gezet naar de achtste finales. Al is er op donderdag 26 september nog wel de return op Meadow Park in Borehamwood. 

Van Veenendaal

Ook Sari van Veenendaal heeft met Atlético Madrid een belangrijke stap richting de achtste finales van de Champions League gezet. Op bezoek bij Spartak Subotica in Servië won Atlético Madrid met 2-3. Winnende goal werd namens de Spaanse ploeg gemaakt door Virginia Torrecilla in de negentigste minuut.