The FA Women's Super League on Twitter

Simply outrageous, @VivianneMiedema 😱 The striker gets her 20th of the season - has she scored one better for @ArsenalWFC? #FAWSL https://t.co/5CxO5XiFHY

Miedema maakt twintigste goal bij ruime zege op Liverpool

VideoHet vrouwenteam van Arsenal heeft de koppositie weer gegrepen in de FA Women's Super League. De ploeg van de Australische coach Joe Montemurro won vanmiddag met 1-5 bij Liverpool.

Oranje-international Dominique Bloodworth maakte met een kopbal de 0-4, nadat Engels international Beth Mead (2x) en de Ierse Katie McCabe de eerste drie goals al voor hun rekening hadden genomen. Vivianne Miedema zorgde in de 84ste minuut met een fraai stiftje na een mooie solo voor de 1-5 eindstand op Prenton Park, het stadion van Tranmere Rovers aan de andere kant van de Mersey. 

Miedema staat nu al op 20 goals in de competitie, een gemiddelde van een goal per 71 minuten. Ook heeft ze al negen assists op haar naam staan. Daniëlle van de Donk deed ook de hele wedstrijd mee bij Arsenal, keepster Sari van Veenendaal bleef opnieuw op de bank. 

Arsenal gaat nu weer aan kop in de FA Women's Super League met 42 punten na 16 wedstrijden. Dat is een punt meer dan Manchester City, dat al een wedstrijd meer heeft gespeeld. Er zijn in totaal 20 speelrondes in de hoogste vrouwencompetitie in Engeland. 

Arsenal Women on Twitter

Back on top of the @FAWSL table 😉 #WeAreTheArsenal 🔥

Volledig scherm
Vivianne Miedema in actie voor Arsenal. © Getty Images
  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.