Volledig scherm
Vivianne Miedema haalt uit voor de winnende goal tegen Liverpool. © BSR Agency

Miedema matchwinner tegen Liverpool, Van Es en Kaagman winnen met Everton

VideoHet vrouwenteam van Arsenal heeft de thuiswedstrijd tegen Liverpool met 1-0 gewonnen. Vivianne Miedema maakte in de 28ste minuut de winnende goal namens de titelverdediger in de FA Women's Super League. 

Arsenal blijft ondanks de zege op Liverpool, dat pas 1 puntje heeft na 7 duels, derde in de Engelse vrouwencompetitie. Koploper Chelsea won met 0-6 in de uitwedstrijd bij Birmingham City en kwam daarmee op 19 punten. Manchester City won eerder op de dag al met 0-5 in de uitwedstrijd bij Bristol City. City heeft net als Arsenal 18 punten, maar wel een beter doelsaldo: +16 om +9. 

Miedema tilde haar seizoenstotaal vanmiddag alweer naar 16 goals in 12 wedstrijden. Vorig seizoen kwam de 22-jarige spits uit Hoogeveen tot 31 goals in 28 duels in alle competities. Daniëlle van de Donk speelde haar honderdste wedstrijd namens Arsenal. Jill Roord deed ook de hele wedstrijd mee bij de regerend kampioen. 

Barclays FA Women's Super League on Twitter

'No surprise as to the identity of the goalscorer' 🧐 @VivianneMiedema puts @ArsenalWFC in front! https://t.co/MhkeqlFqor

Van Es en Kaagman winnen weer

Het vrouwenteam van Everton blijft vierde in de FA Women's Super League, nadat vanmiddag met 3-1 werd gewonnen van Tottenham Hotspur. Oranje-internationals Kika van Es en Inessa Kaagman deden de hele wedstrijd mee bij The Toffees. Linksback Siri Worm deed de eerste helft mee bij Spurs, dat vorige week in het Tottenham Hotspur Stadium met 0-2 verloor van Arsenal. Everton boekte vorige week een 0-1 overwinning op Liverpool in de stadsderby op Anfield. 

Arsenal Women on Twitter

A century of appearances for The Arsenal 👏 Congratulations, @DanielleDonk 🧡

Volledig scherm
Inessa Kaagman en Kika van Es na afloop op de foto met een jonge fan. © Getty Images
Volledig scherm
Kika van Es. © Action Images via Reuters
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk. © BSR Agency
Volledig scherm
Vivianne Miedema. © BSR Agency