Vivianne Miedema juicht na één van haar veertien competitietreffers voor Arsenal dit seizoen.
Volledig scherm
Vivianne Miedema juicht na één van haar veertien competitietreffers voor Arsenal dit seizoen. © BSR Agency

Miedema verkozen tot speelster én talent van het seizoen in Engeland

Van de Donk grijpt misVivianne Miedema (23) mag haar prijzenkast verder aanvullen met twee trofeeën. De spits van Arsenal werd uitgeroepen tot talent én tot speelster van het seizoen door de BBC. Daarmee bleef de topscorer aller tijden van Oranje land- en clubgenoot Daniëlle van de Donk voor, die als derde eindigde in de verkiezing.

Miedema - die vorig jaar ook al in de prijzen viel - kreeg 21 procent van de stemmen, Van de Donk moest het doen met 6 procent minder. Goalgetter Bethany England van Chelsea werd tweede in de verkiezing. Ze eindigde vlak achter Miedema met 19 procent van de stemmen. Een schrale troost voor Van de Donk: ze haalde het elftal van het seizoen wél. 

Naast speelster van het jaar werd Miedema ook uitgeroepen tot talent van het seizoen. Ze bleef met 18 procent van de stemmen haar Britse teamgenoot Leah Williamson - 14 procent van de stemmen - net voor. 

De spits van Oranje was in 16 competitieduels goed voor 14 treffers en acht assists. Een aanzienlijk deel van die productie heeft Miedema te danken aan haar ongekende optreden tegen Bristol City in december. Bij de zege van 11-1 (!) was de aanvalster direct betrokken bij liefst tien treffers; ze maakte er zes en leverde vier assists.

Het Arsenal van Miedema staat na vijftien duels derde in de FA Women Super League (WSL) op vier punten achterstand van Manchester City, dat één duel meer speelde. Of het seizoen wordt uitgespeeld, is nog de vraag. Volgens de BBC wordt op 6 juni de WSL mogelijk hervat.

Match of the Day on Twitter

The winner of the #WSL Player of the Season award is @VivianneMiedema of @ArsenalWFC! Her second award of the day. What a player! Live: https://t.co/QDGhtu7wC2 #bbcfootball

Van Dijk afgetroefd

Jordan Henderson ging bij de mannen met de eretitel ‘beste speler van het seizoen’ aan de haal in Engeland. De captain van Liverpool kreeg liefst 23 procent van de stemmen en hield ploeggenoot Sadio Mané (17 procent) en Kevin De Bruyne (14 procent) ruim achter zich. Van Dijk, vorig jaar nog winnaar van de award, haalde de top-3 dus niet. Wél werd de verdediger van Oranje gekozen in het elftal van het seizoen, dat gedomineerd wordt door Liverpool. 

Match of the Day on Twitter

Here is your #PremierLeague team of the season. Live: https://t.co/5pTuGxh3zN #bbcfootball