Volledig scherm
De teamfoto van Arsenal voor de thuiswedstrijd tegen Everton. © Getty Images

Miedema weer trefzeker voor Arsenal op weg naar landstitel

Zes internationalsDe voetbalsters van Arsenal hebben vanmiddag weer een grote stap gezet op weg naar de landstitel in de FA Women's Super League. De thuiswedstrijd tegen Everton werd met 2-1 gewonnen door goals van de Ierse verdedigster Louise Quinn en spits Vivianne Miedema.

Arsenal komt door deze zege op 48 punten na achttien duels: zestien keer winst en twee nederlagen. Dat zijn vier punten meer dan achtervolger Manchester City. Miedema maakte alweer haar twintigste goal van het seizoen in de competitie. Gemiddeld scoort ze dit seizoen iedere 76 minuten in de FA Women's Super League. In alle competities staat Miedema dit seizoen zelfs al op 30 goals.

Miedema kreeg in de 90ste minuut een publiekswissel. Ze werd vervangen door Tabea Kemme, die terug is na langdurig blessureleed. Keepster Sari van Veenendaal, verdedigster Dominique Bloodworth en aanvallende middenvelder Daniëlle van de Donk deden de hele wedstrijd mee bij Arsenal, net als Oranje-internationals Siri Worm en Inessa Kaagman aan de kant van Everton. Die ploeg staat tiende, maar hoeft zich geen zorgen meer te maken om degradatie omdat nummer elf Yeovil Town op -3 punten staat.

erd van de landstitel dankzij de Nederlandse spits Vivianne Miedema. Zij maakte een doelpunt bij de 2-1-zege op Everton. De Oranje-international maakte haar dertigste treffer voor Arsenal dit seizoen in alle competities.

Van Veenendaal ging nog in de fout bij het tegendoelpunt van Everton. Ze nam een terugspeelbal in haar handen. Uit de daaropvolgende vrije trap scoorde Everton.

Het verschil met achtervolger Manchester City is vier punten met nog twee wedstrijden te spelen. Over een week kan Arsenal in de uitwedstrijd bij Brighton & Hove Albion voor het eerst sinds 2012 weer kampioen worden.

The FA Women's Super League on Twitter

🔴 The gunners are gunning early! @ArsenalWFC #FAWSL https://t.co/JQ9EFgaF3r

The FA Women's Super League on Twitter

⚠️ Dink @VivianneMiedema @ArsenalWFC #FAWSL https://t.co/kZeunf2xAG

Volledig scherm
Katie McCabe. © Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
Lisa Evans. © Getty Images