Volledig scherm
PREMIUM
Mino Raiola. © NurPhoto via Getty Images

‘Mino? Die mag alleen even niet op de foto’

Mino Raiola, een van de meest invloedrijke zaakwaarnemers in de voetbalwereld, mag zich ook van de FIFA tot 9 augustus niet meer bemoeien met transfers. De wereldvoetbalbond heeft de schorsing van de Italiaanse voetbalbond overgenomen. Ook zijn neef Vicenzo is geschorst, al is dat tot 9 juli.

Door Mikos Gouka

Wat heeft de zaakwaarnemer van onder meer Matthijs de Ligt, Paul Pogba, Hirving Lozano, Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Mario Balotelli, Blaise Matuidi en Moise Kean gedaan?
Dat gaf de Italiaanse voetbalfederatie in hun verklaring niet aan en ook de FIFA deed dat nog niet. De straf is er dus wel, de uitleg niet. Raiola werd recent naar de kwestie gevraagd door het Eindhovens Dagblad en de Nederlander zei toen dat hij het zelf ook niet wist. ,,Ik heb geen motivatie gekregen’’, zei hij. ,,Je kunt me er drieduizend vragen over stellen, maar ik weet oprecht niet wat er speelt. Ik denk dat mijn kritiek op hun rol in de slechte staat van het Italiaanse voetbal alsmede hun rol in het racisme mij niet wordt vergeven’’, zegt Raiola.