Volledig scherm
José Mourinho. © Action Images via Reuters

Mourinho: Ik denk niet dat ik ergens bondscoach word

José Mourinho is nog lang niet klaar met de voetballerij. De 56-jarige Portugees wil komende zomer weer aan het werk. Het liefst bij een club, al sluit hij een rol als bondscoach niet helemaal uit. ,,Ik wil dagelijks als trainer werkzaam zijn. Ik houd van de trainingen, van de wedstrijden en van de competities. Een functie als bondscoach is veel specifieker. Dan ben je niet dagelijks bezig als trainer. Ik denk dus niet dat ik ergens bondscoach word, maar wie weet?”

Mourinho werd in december vorig jaar na een roerige periode ontslagen bij Manchester United. Verbitterd is hij echter geenszins. ,,Ik weet precies wat ik wil en wat ik niet wil. Ik heb al drie of vier aanbiedingen afgeslagen. Een bepaalde club heb ik niet in mijn hoofd. Het gaat mij meer om de inhoud van de baan. Het is in elk geval de bedoeling dat ik in juni weer aan de slag ga.''

De dominante en eigenwijze Mourinho, wiens nogal klinische voetbalvisie niet overal wordt gewaardeerd, was in zijn succesvolle loopbaan eerder werkzaam bij onder meer FC Porto, Chelsea, Internazionale en Real Madrid.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.