Volledig scherm
© AFP

Mourinho wil weer aan de slag: Laat de vakantie nu maar stoppen

VideoJosé Mourinho heeft na zijn ontslag bij Manchester United eind vorig jaar lang genoeg aan de kant gestaan. De Portugese voetbaltrainer zegt ‘meer dan ooit’ klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging.

Quote

Als bondscoach? Graag, maar dat bewaar ik liever voor het einde van mijn carrière.

,,De vakantie mag stoppen", zei Mourinho op een event van de Spaanse voetballiga. ,,Ik kijk nu helemaal anders naar het voetbal, want ik heb de zomer voor het eerst als gewone voetbalsupporter beleefd. De transferperiode bekijk ik normaal iets pragmatischer. Laat de vakantie nu maar stoppen. Het is genoeg geweest", vertelde ‘The Special One’.

Waar de 56-jarige Mourinho zijn trainerscarrière wil reanimeren, blijft onduidelijk. ,,Geduld is een schone zaak. Als er een goed aanbod komt en het moment daar is, zal ik weer op de trainersbank plaatsnemen. Als bondscoach? Graag, maar dat bewaar ik liever voor het einde van mijn carrière. Het vuur en de passie tijdens zo'n eindronde van een EK of een WK wil ik wel eens meemaken. Maar het werk dat in aanloop naar zo'n groot toernooi moet gebeuren, doe ik niet zo graag. Je speelt twee jaar lang kleine wedstrijden. Ik coach graag elke dag en speel liefst speel liefst twee tot drie wedstrijden per week.”

Volledig scherm
Mourinho na zijn ontslag bij ManUnited. © REUTERS

Mourinho hielp FC Porto (2004) en Inter (2010) naar de eindzege in de Champions League, werd drie keer Engels kampioen met Chelsea (2005, 2006 en 2015), twee keer Italiaans kampioen met Inter (2009 en 2010) en één keer Spaans kampioen met Real Madrid (2012). In zijn eerste seizoen met Manchester United veroverde de Portugees nog ten koste van Ajax de Europa League-beker (2017), maar het jaar daarop werd hij aan de kant gezet.

Bekijk hieronder de lovende woorden van Samuel Eto’o over zijn voormalig coach: