Volledig scherm
PREMIUM
Sergio Ramos pakt bewust geel in de Arena en mist daardoor de return tegen Ajax in Madrid. © Getty Images

Na Girona en Barcelona ruikt ook Ajax kansen in Madrid

Sergio Ramos pakte in Amsterdam expres een gele kaart en schorsing: in de return tegen Ajax zou hij toch niet nodig zijn. Maar na drie thuisnederlagen op rij tegen Girona en Barcelona is niemand bij Real Madrid er nog zeker van dat die 1-2 uit de heenwedstrijd volstaat.

Volledig scherm
Real Madrid-trainer Santiago Solari. © BSR Agency

Door Edwin Winkels

Honderdtachtig minuten voetbal voor eigen publiek en geen enkel doelpunt gemaakt. Twee wedstrijden tegen de aartsrivaal, en dezelfde vergaande gevolgen. Nadat FC Barcelona woensdag Real Madrid al had uitgeschakeld in de halve finales van de beker (0-3) sloeg de Spaanse kampioen zaterdagavond met een 0-1 zege ook een schier onoverbrugbaar gat in de competitie. Twaalf punten scheiden de twee.

De Champions League, het lievelingsspeeltje van de Madrilenen, is nog de enige prijs die dit seizoen kan redden. De afgelopen drie jaar lukte dat steeds, niet altijd met overtuigend voetbal, soms met wat geluk, maar altijd waren daar de doelpunten om de situatie te redden en dikwijls beter voetballende tegenstanders uit te schakelen. Doelpunten van Cristiano Ronaldo, vaak.