Volledig scherm
PREMIUM
Frank de Boer op het trainingscomplex van Atlanta United. © Atlanta United

‘Na twee mislukkingen wil ik het gevoel terug dat ik bij Ajax had’

Reportage in AtlantaBij Atlanta United staat Frank de Boer (48) weer met een prettig gevoel op het trainingsveld, na de decepties bij Internazionale en Crystal Palace. Ook een zwakke start kan zijn humeur niet verpesten. Deze krant zocht hem op. ,,Misschien wilde ik bij Inter te veel een allemansvriend zijn.’’

Door Koen van der Velden

Het is even na de vrijdagochtendtraining als Frank de Boer (48) een appje krijgt van zijn vrouw Helen, die vijf dagen eerder is aangekomen in Atlanta. De verhuiswagens zijn gearriveerd. Na ruim twee maanden in een hotel kan de nieuwe trainer van Atlanta United eindelijk zijn eigen woning betrekken. De Boer heeft gekozen voor een plek in het centrum, ‘omdat het daar een beetje op Nederland lijkt’. Het is een van de weinige delen van de uitgestrekte stad waar voetgangers te zien zijn.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.