The FA Women's Super League on Twitter

Stop what you're doing and watch this 😳 Look at the power on this strike from @VivianneMiedema 💥 @ArsenalWFC are on course for the #FAWSL title! https://t.co/MzOHlFngGx

Nederlands viertal kampioen met vrouwenteam Arsenal

VideoHet vrouwenteam van Arsenal is voor het eerst sinds 2012 kampioen van Engeland geworden. De titel in de FA Women's Super League werd vanmiddag veiliggesteld na een 0-4 zege op Brighton & Hove Albion in het Amex Stadium.  

De basiself van Arsenal met Sari van Veenendaal (linksboven), Vivianne Miedema (bovenste rij tweede van links), Dominique Bloodworth (bovenste rij tweede van rechts) en Daniëlle van de Donk (linksonder).
Volledig scherm
De basiself van Arsenal met Sari van Veenendaal (linksboven), Vivianne Miedema (bovenste rij tweede van links), Dominique Bloodworth (bovenste rij tweede van rechts) en Daniëlle van de Donk (linksonder). © Getty Images

Bij Arsenal stonden alle vier de Nederlanders in de basis: keepster Sari van Veenendaal, verdedigster Dominque Bloodworth, aanvallende middenvelder Daniëlle van de Donk en spits Vivianne Miedema. Zij zijn de eerste Nederlandse kampioenen in de Engelse vrouwencompetitie. Miedema en Van de Donk scoorden in de kampioenswedstrijd. Tessel Middag won in 2016 de Engelse competitie met Manchester City, maar kwam dat seizoen vanwege een zware knieblessure niet in actie. 

Arsenal is in de laatste speelronde niet meer in te halen door Manchester City, dit seizoen de enige ploeg die in de buurt van Arsenal kon blijven. Arsenal won 17 van de 19 duels, er waren alleen nederlagen tegen Manchester City (2-0) en Chelsea (1-2). Het doelsaldo van 69-13 na negentien wedstrijden is al net zo indrukwekkend. 

Eerste titel in zeven jaar

Volledig scherm
© Getty Images

Het vrouwenteam van Arsenal werd tussen 1993 en 2012 liefst veertien keer kampioen van Engeland, maar de afgelopen zes seizoenen ging de titel steeds naar Chelsea, Liverpool of Manchester City. Dit seizoen stond er in de FA Women's Super League echter geen maat op de Arsenal Women FC. Met een klinkende 0-4 zege bij Brighton werd de titel vanmiddag in stijl binnengehaald. Vivianne Miedema opende al na zes minuten spelen op fraaie wijze de score, door vanaf 25 meter raak te schieten via de onderkant van de lat: 0-1. Het was voor de 22-jarige Miedema alweer haar 21ste goal van het seizoen, gemiddeld een goal per 76 minuten. 

Via goals van de Ierse middenvelder Katie McCabe (minuut 36), Engels international Beth Mead (minuut 69) en Van de Donk (minuut 75) werd het zelfs nog 0-4 voor de ploeg van de Australische coach Joe Montemurro. 

Arsenal Women on Twitter

Our seven-year wait is finally over... ARSENAL ARE @FAWSL CHAMPIONS - AGAIN! 🏆

Arsenal Women on Twitter

❤️ THESE TWO ❤️ #WeAreTheArsenal 🇳🇱

Arsenal Women on Twitter

THE PERFECT START! WHAT A GOAL @VIVIANNEMIEDEMA 🤯 🔵 0-1 🔴 (6) | @FAWSL https://t.co/nZyoCCzX1G

Arsenal Women on Twitter

MAGIC FROM @DANIELLEDONK 💫 🔵 0-4 🔴 (75) | @FAWSL https://t.co/Kh9LiTrtSx

Katie McCabe van Arsenal in duel met Victoria Williams van Brighton & Hove Albion.
Volledig scherm
Katie McCabe van Arsenal in duel met Victoria Williams van Brighton & Hove Albion. © Getty Images
Vivianne Miedema in duel met Megan Connolly.
Volledig scherm
Vivianne Miedema in duel met Megan Connolly. © Getty Images
Daniëlle van de Donk geeft voor.
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk geeft voor. © Getty Images
Daniëlle van de Donk.
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk. © Getty Images
Volledig scherm
© Action Images via Reuters
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency