Meikayla Moore kan wel janken als ze na drie eigen goals wordt gewisseld.
Volledig scherm
Meikayla Moore kan wel janken als ze na drie eigen goals wordt gewisseld. © AP

Nieuw-Zeelandse voetbalster met drie eigen goals in rijtje met Martin Palermo en Sven van Beek

Het zal je maar gebeuren, drie eigen goals maken in één wedstrijd. De Nieuw-Zeelandse Meikayla Moore ‘flikte’ het zondag in de interland tegen de Verenigde Staten (5-0). Schrale troost voor de pechvogel die geschiedenis schreef: ze is niet de enige die op een voetbalveld in drievoud voor schut ging.

  1. Bayern-aanhang keert zich tegen Mazraoui na steunbetuiging aan Aboukhlal: ‘Respecteer onze waarden’

    Bay­ern-aan­hang keert zich tegen Mazraoui na steunbetui­ging aan Aboukhlal: ‘Respecteer onze waarden’

    Noussair Mazraoui ligt onder vuur bij de eigen aanhang. De speler van Bayern München steunde landgenoot Zakaria Aboukhlal openlijk in het weigeren van een shirt met een regenboogrugnummer, maar daar zijn de fans van de Duitse topclub niet van gediend. ‘Alle kleuren zijn mooi. In Toulouse, München en waar dan ook. Respecteer onze waarden Mazraoui’, stond op een spandoek tijdens de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig.
  2. Hilariteit om enorme bobbel bij standbeeld voormalig River Plate-coach: ‘Je moet ballen hebben’

    Hilariteit om enorme bobbel bij standbeeld voormalig River Pla­te-coach: ‘Je moet ballen hebben’

    Met een acht meter hoog beeld voor het stadion eert River Plate Marcelo Gallardo, de meest succesvolle coach uit de geschiedenis van de Argentijnse voetbalclub. Het afgelopen weekeinde onthulde eerbetoon heeft niet alleen bewondering geoogst. Gallardo is te zien met de Copa Libertadores boven zijn hoofd, maar wat opvalt is de bobbel in zijn broek, inmiddels een hit op sociale media met tal van variaties.