Zlatan Ibrahimovic op archiefbeeld.
Volledig scherm
Zlatan Ibrahimovic op archiefbeeld. © Getty Images

Ook zonder Rooney wint DC United van Zlatans LA Galaxy

Zonder de zieke Wayne Rooney wist DC United te winnen van LA Galaxy, waar vedette Zlatan Ibrahimovic het verschil niet kon maken: 2-1.

Normaal gesproken staat Wayne Rooney gewoon in de basis bij DC United. Tegen LA Galaxy ontbrak hij. De Engelsman kondigde eerder deze week aan terug te keren naar zijn vaderland om als speler/assistent-coach aan de slag te gaan bij het Derby County van Phillip Cocu.

Zonder de sterspeler had de thuisploeg het moeilijk. Aan de andere kant speelde die andere grootheid, Zlatan Ibrahimovic, de hele wedstrijd. Ondanks de legio kansen (liefst 28 doelpogingen waarvan er slechts 4 tussen de palen belandden) wist LA Galaxy maar één keer te scoren. 

Na een half uur spelen kwam DC United op voorsprong door Paul Arriola. Na rust maakte LA Galaxy eindelijk gelijk: 1-1. Toch ging de thuisploeg met de winst aan de haal. Een kwartier voor tijd besliste Lucas Rodriguez de wedstrijd in het voordeel van DC United, dat in de Eastern Conference de derde plaats bezet achter het Atalanta United van Frank de Boer en koploper Philadelphia Union, dat Houston Dynamo met 2-1 versloeg.

In de Western Conference staat LA Galaxy vijfde. Om de play-offs te halen, moet het minimaal als zevende eindigen.