Volledig scherm
Ibrahim Kargbo Junior in het shirt van Roeselare. Hij maakt een een opvallende transfer naar de Oekraïense topclub Dinamo Kiev. © BELGA

Opvallende transfer: Kargbo junior van Belgische amateurs naar Dinamo Kiev

Ibrahim Kargbo junior heeft een wel heel opvallende transfer gemaakt. De 19-jarige voetballer, die de afgelopen maanden nog bij de Belgische amateurs van Lierse Kempenzonen speelde, tekent een contract voor 3,5 jaar bij de Oekraïense topclub Dinamo Kiev. Kargbo is de zoon van voormalig Willem II-voetballer Ibrahim Kargbo, die voor het leven werd geschorst wegens matchfixing.

Kargbo junior, die in Sierra Leone werd geboren maar ook de Belgische nationaliteit heeft, liet eerder deze maand zijn contract bij Roeselare ontbinden. De op het tweede Belgische niveau uitkomende club verhuurde de aanvaller sinds de zomer aan Lierse Kempenzonen, dat in de eerste amateurklasse speelt.

,,Lierse en Ibrahim Kargbo hebben in onderling overleg hun contract verbroken. Kargbo wil om familiale redenen niet meer voor onze club spelen. De club betreurt deze beslissing maar gaat de speler niet tegen zijn zin aan de club gebonden houden te meer omdat de speler op huurbasis bij de club is. Kargbo zal naar zijn familie in Londen terugkeren. Veel succes in de toekomst Ibrahim!”, meldde Lierse vorige maand op Facebook.

Lang zal Kargbo, die als jeugdinternational voor België onder 16 en onder 18 speelde, niet in Londen blijven hangen. Vandaag meldde Dinamo Kiev dat de speler een contract voor 3,5 jaar heeft getekend bij de huidige nummer twee van de Oekraïense hoogste divisie.

De inmiddels 37-jarige vader van Ibrahim speelde tussen 2006 en 2010 voor Willem II. Eerder dit jaar werd de oud-voetballer door wereldvoetbalbond FIFA voor het leven geschorst wegens nauwe banden met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore. De KNVB verdenkt Kargbo ervan dat hij in 2009 een competitieduel met FC Utrecht probeerde te manipuleren.

Volledig scherm
Ibrahim Kargbo met toenmalig Willem II-trainer Alfons Groenendijk in 2009. © anp
 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties