Oranje-bondscoaches loven Van Dijk en Miedema

VideoDe Nederlandse bondscoaches Ronald Koeman en Sarina Wiegman hebben verheugd gereageerd op de uitverkiezing van de internationals Virgil van Dijk en Vivianne Miedema tot spelers van het jaar in Engeland. Beide trainers van Oranje spraken hun grote waardering uit.

,,Het is een geweldige eer als je deze prijs krijgt’', zegt Koeman. ,,Juíst omdat je wordt gekozen door je collega’s is het extra bijzonder. Virgil is een hele goede en professionele jongen, die zich fantastisch ontwikkeld heeft het afgelopen jaar. Sterk, rustig, betrouwbaar. Hij is altijd bezig met het team, manifesteert zich binnen en buiten het veld als een leider.’'

Ronald Koeman met zijn aanvoerder Virgil van Dijk.
Volledig scherm
Ronald Koeman met zijn aanvoerder Virgil van Dijk. © Pim Ras Fotografie

Wiegman was vol lof over Miedema. ,,Deze prijs is echt een erkenning voor Vivianne. Ze is pas 22, dat vergeten mensen nog wel eens. Ze kan terugkijken op een geweldig seizoen met talrijke doelpunten. Maar ze laat tegelijkertijd zien dat ze veel meer kan dan scoren. Kijk maar naar haar slimme steekpassjes. Ze is momenteel fit en energiek en dat zie je terug in alle facetten van haar spel.”

Vivianne Miedema en Sarina Wiegman.
Volledig scherm
Vivianne Miedema en Sarina Wiegman. © BSR Agency